Workshops Novosti
og-cs java game

Napravili smo RPG igru u Javi!

Četvrtak je dan kad se više-manje svi dolazimo u naš OG-CS ured u Đakovu. Nekoliko stvari tada dobije neku drugu dimenziju, kao što je, recimo, redovni jutarnji sastanak. On se prebacuje iz online Teams pregleda ticketa u pravi sastanak u uredu, samo u sporijem, opuštenijem tonu i uz kavu. Isto tako, dan kada smo svi zajedno je prilika za workshop. A ovog puta održao ga je Josip.

OG-CS_Ansible_workshop

Josip je član našeg QA teama, koji je kao svoj pet-project razvijao RPG igru u Javi. Java je, inače, programski jezik na kojem se temelji najveći broj OG-CS projekata i svaki ga developer mora dobro poznavati kako bi uspješno rješavao dnevne tickete. Josip je ovu igru razvio kako bi usavršio poznavanje Jave i objektno orijentiranog programiranja, što će mu jako dobro doći prilikom testiranja različitih aplikacija koje razvijamo. To je old-school igra (koja još uvijek nema ime, ali smislit ćemo nešto 🙂 ) jer se odvija u konzoli, što nama nimalo ne smeta – mi ionako veći dio dana provedemo radeći na tom istom mjestu.

Ne treba posebno isticati kako se ovakav način učenja itekako svidio cijeloj OG-CS ekipi. Sada imamo vlastitu igru u kojoj se borimo protiv zlih čarobnjaka, goblina i drugih groznih čudovišta, strašnijih čak i od unhandled exceptions!

Autor

Marko Lubar

Ova stranica koristi kolačiće da bi poboljšalo korisničko iskustvo, više o tome možete saznajte na našoj stranici "politika privatnosti"

Politika privatnosti