// og-cs u medijima

PIŠEMO I SNIMAMO

og-cs u medijima

OG-CS je konstantno prisutan u medijima. S obzirom na naše klijente i kvalitetu softvera koju isporučujemo, zanimljivi smo različitim medijima. Primjerice, naš rad s učenicima i studentima prepoznao je HTV koji je snimio prilog o nama. Isto tako, uvršteni smo u top 5 IT kompanija za studentsku praksu. Svoje znanje dijelimo kroz pisane i YouTube tutorijale te objavljujemo stručne članke na različitim portalima.

S ponosom ističemo kako je OG Consultancy Services uvršten u top 5 IT tvrtki za studentsku praksu u Hrvatskoj! Studenti koji pohađaju FER, FOI, FERIT ili sličan fakultet svoje će znanje najbolje usavršiti putem studentske prakse. U tom pogledu OG-CS ima puno toga za pokazati, jer student kod nas uče napredan stack i rade real-life aplikacije.

Našu je tvrtku posjetila ekipa s Hrvatske televizije i izravno se uključila u emisiju ‘Dobro jutro, Hrvatska’. Pritom su izjave dali Miroslav Grgić, naš CTO, te developeri Domagoj Gjalić i Ivan Tomić.

Motiv posjete je suradnja koju OG-CS ima sa srednjom strukovnom školomAntuna Horvataiz Đakova. Naša tvrtka, naime, tijekom ljeta prima učenike ove škole na ljetnu praksu, gdje uče programiranje.

Ako želite promijeniti posao ili promijeniti karijeru u smislu da izaberete drugo zanimanje, biti programer je odličan izbor. Prema istraživanju domaćeg tržišta rada, situacija za programere ili one koji će to tek postati je obećavajuća. Tijekom prošle godine tražilo se čak 57% više programera u odnosu na 2020. i 22% više u odnosu na 2019. godinu. Sličan scenarij se predviđa i u narednim godinama.

Broj programskih jezika prilično je velik, zato treba izabrati onaj koji će vam donijeti brzo zaposlenje. Domaći mediji uglavnom prenose podatke sa stranica poput Stack Overflow ili TIOBE Index jer su relevantni na globalnoj razini, a ujedno i jedini dostupni jer ovakva analiza tržišta rada u Hrvatskoj ne postoji. Mi smo, međutim, dobili smo ponešto drugačije rezultate.

Koju god web ili mobilnu aplikaciju koristili, ona je nezamisliva bez backend dijela. Backend obrađuje i sprema sve zahtjeve i podatke koje korisnik traži u svojoj interakciji s aplikacijom, a to obuhvaća sve osim korisničkog sučelja. Osoba koja se bavi razvojem ovakvih programa koji rade u pozadini i skriveni su od pogleda korisnika, zove se backend programer.

Ova stranica koristi kolačiće da bi poboljšalo korisničko iskustvo, više o tome možete saznajte na našoj stranici "politika privatnosti"

Politika privatnosti