Novosti
OG-CS at school

OG-CS u posjeti SSŠ ‘Antuna Horvata’

Miroslav Grgić i Marko Lubar su posjetili školu ‘Antuna Horvata‘ i prezentirali firmu učenicima. Prof. Tihana Šapina nam je ustupila dva školska sata, koja smo iskoristili za predstavljanje naših projekata i OG-CS tehnologija. Na predavanju su sudjelovali učenici različitih razreda, jer je prof. Šapina izabrala one najtalentiranije i dovela ih na naše predavanje.

Tijekom prošle godine već smo posjetili ovu školu, a u ljeto 2022. godine tri su učenika pohađala OG-CS Academy. Obostrana je želja da se suradnja nastavi, što je bila jedna od tema prilikom našeg boravka ondje.

Suradnja OG-CS i SSŠ ‘Antuna Horvata’

Učenici u radu s bazama podataka koriste MySQL te programiranje u programskom jeziku C. Odlučili su se za C, jer se taj programski jezik uči na FERIT-u u Osijeku. Budući da je naša osnovna programska platforma jezik Java, kroz buduće kontakte i gostovanja u ovoj školi prezentirat ćemo Javu i njene prednosti. Što se tiče baza podataka, u suradnji s nastavnicima približit ćemo im NoSQL te prednosti i nedostatke u odnosu na SQL.

Autor

Marko Lubar

Ova stranica koristi kolačiće da bi poboljšalo korisničko iskustvo, više o tome možete saznajte na našoj stranici "politika privatnosti"

Politika privatnosti