Novosti
ekonomska škola Braća Radić Đakovo

Posjetili smo Ekonomsku školu ‘Braća Radić’

U ponedjeljak, 11. prosinca, održali smo predavanje u đakovačkoj srednjoj školi ‘Braća Radić’. Tema predavanja bilo je upoznavanje s radnim danom developera u OG-CS-u, a održala ga je Ena Lulić, naša full-stack developerica.

Upoznala je učenike s načinom rada OG-CS-a, tehnologijama s kojima se služimo te s poslovima koje rade developeri. Ujedno je opisala svoj put od srednjoškolskih klupa, preko fakulteta do prvog posla. Na predavanju su sudjelovali učenici drugog i trećeg razreda smjera web dizajner, od kojih će neki zacijelo postati dobri developeri.

Ena je diplomirala na varaždinskom FOI-ju (Fakultet organizacije i informatike) i kod nas je pohađala stručnu praksu. S ponosom ističemo kako je po završetku fakulteta ostala raditi u našoj firmi. Sada radi na projektima za najveće svjetske korporacije poput BASF-a i Deutsche Bahna. OG-CS je preferred software supplier za njemački BASF, za kojeg razvijamo aplikacije za najsloženije proizvodne procese.

OG-CS, inače, svakog ljeta prima učenike srednjih škola na ljetnu praksu. Ondje uče osnove programiranja i stječu dojam o tehnologijama s kojima radimo. Kroz dva tjedna prakse uče kako funkcioniraju timovi i tvtka u cjelini te programiraju zanimljive aplikacije. Vidimo se na ljeto!

Autor

Marko Lubar

Ova stranica koristi kolačiće da bi poboljšalo korisničko iskustvo, više o tome možete saznajte na našoj stranici "politika privatnosti"

Politika privatnosti