Novosti
praksa og-cs

Počela je zimska studentska praksa u OG-CS-u

Jučer je započeo novi krug studentske prakse u našoj tvrtci. Studentska praksa se do sada održavala u ljetnim mjesecima, ali zbog stalnog interesa studenata odlučili smo uvesti još jedan termin i to zimski. Prosinac je mjesec u kojem studenti obično već malo lakše dišu od obveza prema fakultetu. U dogovoru s njima, 4. prosinac je izabran kao idealan datum u kojem će moći raditi na projektu.

Podsjećamo, OG-CS je nedavno izabran među top 5 IT firmi za studentsku praksu u Hrvatskoj. Našli smo se u društvu najuglednijih domaćih softverskih kompanija, što zapravo ne čudi s obzirom na naše klijente i naš pristup poslu. Osim konstantnog učenja i primjene cutting-edge tehnologija, držimo se principa ‘Clean Code’ zbog kojeg pišemo i deployamo profesionalno napisan i temeljito testiran kod.

Zimska studentska praksa

Studentska praksa traje od 4. do 21. prosinca. S obzirom na relativno kratko vrijeme koje je studentima na raspolaganju, fokus će biti na backend tehnologijama. Ukratko, koristit će PostgreSQL za bazu podataka, za osnovni CRUD će koristiti Spring Boot, a API će dokumentirati pomoću Swaggera. Kao šlag na tortu dodat će Docker.

Ako vas zanima stručna praksa i kako ju je obavljati u OG-CS-u, o svemu pročitajte detaljnije na ovoj poveznici. Isto tako, sve što studenti rade na praksi vezano je za naše YouTube tutorijale.

Autor

Marko Lubar

Ova stranica koristi kolačiće da bi poboljšalo korisničko iskustvo, više o tome možete saznajte na našoj stranici "politika privatnosti"

Politika privatnosti